prblog

prblog

Nieuwe stal

nieuwsPosted by LB 04 Dec, 2016 14:59:18
Onze nieuwe stal is bijna helemaal klaar en al volop in gebruik. Van de 24 stallen hebben we er nog 8 beschikbaar. Zoals bij ons gebruikelijk is zijn de stallen open ruim en sociaal. De stallen zijn 3 x 4 m groot en de paarden kunnen aan alle kanten met hun hoofd er overheen. Ook heeft elke stal een raam dat ook open kan.
De stal is heerlijk licht en heeft een ruim gangad van 3 meter breed.
Ook deze stallen worden dageljks uitgemest en opgestrooid.


zomernieuws

nieuwsPosted by LB 26 Jul, 2016 18:11:21
Eindelijk weer eens een update op de website. Het is veel te lang geleden en er is veel gebeurd in de tussentijd.
De paarden staan nu lekker in de weilanden, vanaf begin april was het weer eindelijk droog genoeg om ze de hele tijd in het weiland te laten. We hebben dit jaar wel heel veel regen gehad net als heel Nederland.

Ze staan nu ongeveer 12 uur per dag lekker te grazen. Terwijl zij genieten van elkaar, het weer en niet te vergeten het lekkere gras zijn wij druk geweest met het uitbreiden van de paardenresidentie.

Er wordt nu een mooie ruime nieuwe schuur gebouwd met prachtige ruime open stallen zoals we gewend zijn. De open stallen zorgen ervoor dat de paarden ook graag op stal staan met hun vrienden naast zich maar toch even tijd voor wat ontspanning alleen en ruimte om zelf lekker te eten.

Binnenkort volgt een update met foto's van de nieuwe stallen.


Winternieuws

nieuwsPosted by LB 09 Jan, 2015 08:25:05
Deze winter hebben we helaas veel regen en weinig droge zonnige koude dagen gezien.
Des te blijer zijn we met de nieuwe paddock van 2000 m2. De paarden zijn er inmiddels aan gewend en spelen gezellig met elkaar. Ze staan nu ongeveer 5 a 6 uur per dag buiten en dan willen ze graag weer naar binnen.

De enkele dagen die wel droog zijn en als het vriest staan ze lekker in de wei.


volle bezetting

nieuwsPosted by LB 24 Oct, 2014 11:14:23
Er is de afgelopen maanden aardig wat veranderd. Er zijn een aantal paarden bijgekomen maar er zijn ook een aantal paarden weggegaan. Revalidatiepaarden zijn weer gezond en worden thuis weer lekker gereden. We gaan nu weer met een volle bezetting de winter in. Per 1 november staan er 23 paarden bij de paardenresidentie en is er nog een stal beschikbaar.

We hadden al een mooie uitbreiding met de nieuwe speelpaddock die al enthousiast gebruikt is. We hebben ook weer nieuwe weilanden erbij zodat de paarden ook in de wintermaanden kunnen genieten van een plukje gras.
Er zijn weer nieuwe vriendschappen gevormd en de paarden hebben zo allemaal hun plekje gevonden.

Naast uitbreiding van het paardenbestand krijgen we hulp van stagiaires en vrijwilligers die er samen met ons voor zorgen dat alle paarden aandacht verzorging en knuffels in overvloed krijgen.

Met Mio in de paddock Marengo met Snor


Micky Velvet Charlie Gladour en Hidde

Paddock

nieuwsPosted by LB 26 Aug, 2014 08:50:16
Er is goed nieuws voor onze paarden. In de natte augustus maand hebben wij een hele stap gemaakt met een nieuwe grote paddock. Deze paddock is 2000 m2 groot en gevuld met zand ipv klei waardoor de paarden met droge voeten de winter door kunnen komen.

We gaan de paddock aankleden met verschillende plekken om te schuilen voor regen en wind. Er komt een strook van 70 m beplanting omheen. Verder richten we een paar plekken in voor hooi en water en zullen we enkele speelattributen erin bouwen.

We verwachten dat de paddock eind oktober klaar is. Nu staan ze nog heerlijk in de wei. We zullen de paarden in de winter zoveel mogelijk in de weilanden houden maar met echt aanhoudend nat weer is de paddock een uitkomst.


Kiranda

nieuwsPosted by LB 08 Jul, 2014 14:26:11
Kiranda is ons 20ste paard, zij is 7 juli gebracht om bij ons haar pensioen door te brengen. Kiranda is een 22 jarige merrie met een eigen willetje, zo besloot ze haar groep te verlaten en bij Fritz in het weiland te gaan staan, omdat ze hem wel leuk vindt.

We hebben in onze nieuwste schuur nu nog de mogelijkheid om 4 stallen te bouwen en dan staat ook deze tweede schuur vol. Naar verwachting zijn deze stallen eind van de zomer klaar.
We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken om een derde en laatste schuur bij te bouwen.

Een paar sfeerbeelden van de paarden bij ons in de wei waaronder Kiranda met haar Fritz :)

groepsverandering

nieuwsPosted by LB 10 Jun, 2014 09:55:40
Deze maand hebben we een aantal veranderingen voor de paarden. Zo hebben we er weilanden bij, maar ook paarden erbij. Ten eerste kregen we Tess, de tinker, erbij en deze week komt Tjok ons team versterken. Bandido is uitgerevalideerd en is weer terug naar zijn eigenaren om lekker te gaan rijden.

Dit betekent dat we weer wat groepen veranderd hebben.
We hebben Naomi en Nelson weer bij Lizzy, Snor, Glenn en Tirion gezet. En dat werd door allen zeer gewaardeerd. De dames zijn weer meteen een paar dagen hengstig. :)
Tess staat samen met Castor, Gion en Mio, haar eigen harem.
En Micky, Velvet, Hidde, Charlie en Gladour wijden gezamenlijk een nieuw weiland in.


De paarden genieten van het voorjaar

nieuwsPosted by LB 06 May, 2014 12:27:38


Next »